top of page

PUBLICATIES

'Lean tenminste houdbaar tot'   is mijn eerste boek dat in 2013 verscheen. Verbeterprogramma's gericht op het tegengaan van verspilling, zoals lean, zijn populair. Laten we eerlijk zijn, op korte termijn levert dit vaak veel op.

 

Toch zien we in de praktijk dat de meeste verbeterprogramma's niet succesvol zijn op de lange termijn. Met andere woorden: lean is dan tenminste houdbaar tot.

Dit boek gaat over hoe je lean integraal aanpakt, waardoor je duurzame waarde creëert en een continue verbetercultuur bewerkstelligt. Deze aanpak zorgt voor borging binnen organisaties en langdurig resultaat. Het boek is te verkrijgen via onder andere managementboek.nl

Publicaties

Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor managementsite.nl over thema's die mij verbazen en bezig houden. Ik hoop hiermee jou te inspireren en handvatten te geven. Een selectie van mijn publicaties.

Otie Hauser - changemanagement.jpg
Beelden zeggen meer dan woorden!

Binnen de adviesbranche is het nog steeds de normaalste zaak van de wereld dat een veranderaanpak lijvig wordt uitgewerkt in Word en PowerPoint. En de klanten, die verwachten nog vaak een dik adviesrapport ondersteund met de meest trendy management modellen.

otie hauser - artikel managementsite jaa
Stop de rituele Jaarplannen dans!

De tijd van de rituele dans om het jaarplan op te stellen weer is aangebroken! Dit is hèt verplichte dansje dat ieder jaar weer opgevoerd word binnen menig organisatie. In deze tijd worden de agenda’s geblokkeerd, er word volop gereflecteerd en vooruitgekeken.

otie hauser - artikel managementsite pre
Prestaties verbeteren is vanzelfsprekender dan je denkt!

Prestatie verbetering is niets nieuws. Iedere organisatie en ieder team heeft daar al decennia mee te maken om te kunnen blijven bestaan. Wel is het zo dat je de laatste jaren steeds vaker de term High Performing Team tegenkomt.

mngt - perverseprikkels.png
Pas voor perverse prikkels

Het lukraak doelstellingen bepalen en daar als een gek op sturen kan averechts werken en perverse prikkels veroorzaken. 

In deze column lees je wat je daaraan kunt doen.

mngt - hollywood.png
Wat leiders kunnen leren van Hollywood

Hoe komt het toch dat onze aandacht al na enkele minuten verzwakt? Presenteren is voor de spreker én luisteraar hard werken. Inkakkers voorkomen? Wat ik met je ga delen, gaat jou helpen om mensen meer te boeien met je boodschap.

old way.jpg
Is de Lean hype voorbij?

Inmiddels is de managementhype van Lean in mijn ogen grotendeels voorbij. Net als dat Lean een ‘tenminste houdbaar tot’-datum heeft, zal dat mijns inziens voor alle toekomstige managementhypes gelden.

STOP MET VERG.png
Stop met vergaderen!

Wat hebben we onszelf toch aangedaan met deze vergadercultuur? En is het geen tijd om dit een halt toe te roepen? In dit artikel lees je hoe je dat kunt doen.

bottom of page