OVER OTIE

hauser+co is opgericht door mij, Otie Hauser.

Ik ben een onafhankelijke veranderarchitect, organisatieadviseur en auteur.

 

Een verbinder met scherpte, creativiteit en humor, gedreven door mensen en hun prestaties. Al ruim 20 jaar help ik organisaties om beter te worden. Eerst als manager HR, daarna als interne consultant verantwoordelijk voor lean- en verbeterprogramma’s.

 

De laatste 9 jaar als consultant op het gebied van strategie-executie, performance behaviour, organisatie- en cultuurtransformaties.

De mens en zijn prestatie

Ik geniet er intens van om een integrale veranderaanpak te ontwikkelen en die samen met de klant tot bloei te brengen. Ook vind ik het heerlijk om te sparren over het waarmaken van de strategie, en hoe je het beste op een mens- en resultaatgerichte manier kunt sturen en de doelen kunt behalen. De mens en zijn prestatie staan in mijn werk altijd centraal.

Wat zeggen klanten over mij?

Feedback als interim manager ontvangen van de opdrachtgever 

 

'De samenwerking met Otie is zeer prettig. Haar manier van werken is heel natuurlijk en laagdrempelig: haar kennis weet ze zo in te zetten dat het team vanuit interesse en nieuwsgierigheid daarmee aan de slag gaat.

 

Otie weet zich goed in te voegen in onze organisatie waardoor ze snel de juiste resultaten weet te boeken. Ik ben erg blij met de inzet van Otie, behalve de resultaten ben ik in het bijzonder tevreden over de manier waarop zij haar kennis op een laagdrempelige en persoonlijk manier over weet te brengen. Niet vanuit het “ik weet het beter” maar vanuit het “ik denk met je mee”.

Feedback als gamification ontwikkelaar ontvangen van de opdrachtgever
"Otie denkt mee, is pragmatisch en helpt je om hands-on tot een op maat gemaakte gamification te komen. Ze leest zich goed in de achtergronden van de organisatie in en begrijpt het doel wat wij voor ogen hebben. Door haar spontane, proactieve benadering, voelt de samenwerking soepel en klantgericht."

Meer over Otie

Ik ben in de winter van 1975 geboren in een technisch-creatief ondernemersgezin. De eerste jaren van mijn leven ben ik opgegroeid in een pretpark in de polder, wat nu Walibi Holland is. Met letterlijk een achtbaan, reuzenrad en een grote speeltuin in mijn achtertuin.

 

Na mijn middelbare school ben ik Personeel & Arbeid gaan studeren. Dit was een schot in de roos vanwege de combinatie tussen de mens en zijn prestaties. Nog voordat ik mijn studie volledig had afgerond, ben ik gevraagd om een nieuwe HR-afdeling op te zetten en te leiden. Mijn visie over het HR-vak heb ik goed kunnen vertalen in deze rol. Ik merkte dat ik veel energie kreeg van het bouwen, vernieuwen en verbeteren van de interne organisatie. De overstap naar lean consultant in 2004 en later lean programmamanager was dus op mijn lijf geschreven. 

Buro hauser+co

Mijn drijfveer om mensen en hun organisaties te ondersteunen om beter te worden is sindsdien sterker geworden. Sinds 2009 heb ik als externe adviseur en head of strategy execution diverse grote succesvolle veranderprogramma's geleid. De afwisseling van het helpen van verschillende organisaties geeft mij nog meer plezier en energie in mijn werk. Na 9 jaar werken voor &samhoud, een gewoon ongewoon adviesbureau, was het tijd om mijzelf te vernieuwen. Met hauser+co doe ik wat ik al 20 jaar doe. En dat is organisaties helpen om beter te worden en om een betere plek te zijn voor hun medewerkers. Maar dan als zelfstandige en onafhankelijke adviseur.

Otie's vrije tijd

In mijn vrije tijd maak ik met veel plezier muziek, samen met de andere bandleden van percussieband BooomBassTic. Ook sla ik geen enkele afdaling op de ski’s over. En ik wandel graag met mijn hond Mick langs de Lek of in de bossen rondom Utrecht.