top of page

HOE IK JE KAN HELPEN

Je wilt beter worden. In het behalen van resultaten en strategische doelen. Al ruim 20 jaar help ik organisaties om beter te worden. Zodat ze beter presteren en een fijnere plek worden om voor te werken.

 

Het resultaat? Een betrokken resultaatgerichte cultuur, behaalde doelen en er is energie om blijvend te verbeteren.

 

Ik kan je op 3 manieren helpen: 

sparring, inspiratie en oplossingen

sparring-inspiratie-oplossingen wit.png
sparring

SPARRING

Je komt een stap verder met mijn ervaring en frisse blik. Samen een ochtend of middag sparren is niet alleen verfrissend en inspirerend, het geeft je een aantal concrete toepasbare oplossingen voor jouw organisatievraagstuk.

Sparring over jouw organisatievraagstuk

Iedere manager of directeur heeft weleens de behoefte om buiten zijn of haar eigen omgeving te sparren over organisatievraagstukken die aandacht nodig hebben. Denk aan thema’s als:

  • Organisatieveranderingen in beweging krijgen

  • Cultuurpatronen herkennen

  • Leiderschapsontwikkelingen

  • Strategie-executie en doorvertaling in jaarplannen

  • Prestatiemanagement en performance behaviour

  • Vastgelopen lean implementaties en continue verbeterinitiatieven

  • Engagement en medewerkersbetrokkenheid

 

Je komt een stap verder met mijn ervaring en frisse blik. Samen een ochtend of middag sparren is niet alleen verfrissend en inspirerend, het geeft je een aantal concrete toepasbare oplossingen voor jouw organisatievraagstuk. Na onze sparringsessie krijg je een infographic, zodat je beeldend op 1 A4’tje de uitkomsten in handen hebt.

 

Heb je interesse of wil je meer weten over het sparren? Neem dan contact met mij op. 

 

inspired_edited.jpg

INSPIRATIE

Wil je jullie managementbijeenkomst extra energie en een inspiratieboost geven? Op een interactieve, beeldende en energieke wijze neem ik de mensen mee in een keynote, daag ik hen uit en doorbreek ik bestaande gedragspatronen.

 

Ik gebruik sterke inhoud, praktijkcases, oefeningen, filmmateriaal, muziek en alles dat bijdraagt aan een echte inspirerende beleving. Die mix zet het publiek letterlijk in beweging!

Inspiratie

Alle keynote-presentaties zijn altijd maatwerk. Hierdoor sluit mijn verhaal aan bij de taal, cultuur en uitdagingen van jouw organisatie. Enkele thema’s waar ik graag over vertel zijn:

‘Culture eats strategy for breakfast’

Veranderprogramma’s en verbeterinitiatieven lopen vaak vast.  De energie ebt weg, mensen gaan over op de orde van de dag en de strategische doelen worden niet behaald. We lijken in dat geval aan een dood paard te trekken. Hoe komt dat, en belangrijker: wat kun je daaraan doen? 

 

Met voorbeelden uit de praktijk en een interactieve challenge met het publiek laat ik in deze keynote deelnemers ervaren wat ervoor nodig is om een verandering binnen een organisatie voor elkaar te krijgen. Emoties als blijdschap, enthousiasme, trots, maar ook de onderhuidse frustraties komen los. Het wordt zichtbaar en voelbaar voor alle mensen wat misgaat en wat je hieraan kunt doen. Deze keynote geeft naast inzicht veel inspiratie en zet mensen aan om in beweging te komen. 

 

‘Maak het makkelijker en leuker met performance behaviour’

We vergaderen ons letterlijk suf in organisaties. We klampen ons vast aan teveel overbodige data en sturen op vage kpi's. Dat kan toch beter en leuker? In deze keynote geef ik concrete voorbeelden van Nederlandse organisaties die hun vergadertijd met 60 procent hebben verminderd, waar medewerkers met veel plezier invloed uitoefenen op hun kpi's en waar de effectiviteit van de gehele organisatie is toegenomen.

 

Laat je inspireren door de wereld van performance behaviour: de manier om plezier en prestatie te verhogen binnen een team en een gehele organisatie. Performance behaviour is een nieuwe kijk op performance management, waarbij het gedrag van de mensen de grootste invloed heeft op de prestaties. Deze keynote bevat een onderlinge interactieve battle. Deze geeft inzicht in de kenmerken van goede stuurdata, de werking van de psychologie en teamdynamica. Maar bovenal geeft de keynote de deelnemers veel energie en de motivatie om de inspiratie om te zetten naar de eigen praktijk. 

Enkele organisaties waar ik de afgelopen jaren een keynote heb mogen verzorgen zijn onder andere;

 

keynote organisaties.jpg
sparring - light.jpg

OPLOSSINGEN

Jij hebt geen behoefte aan langlopende veranderprogramma's, dikke adviesrapporten en abstracte modellen die in theorie kloppen, maar in de praktijk altijd anders uitpakken.

 

Nee, jij wilt concrete aanvullende expertise, werken in co-creatie, snelheid en toepasbare oplossingen voor je organisatievraagstukken. hauser+co geeft je organisatieoplossingen op strategisch en tactisch niveau.

Oplossingen

Jij bent zelf in the lead

Ik help je graag om een vliegende start te maken met de uitdaging van jouw organisatie. Samen met eventueel andere experts brengen we nieuwe energie naar binnen om de verandering weer tot leven te brengen. Binnen enkele weken of enkele maanden, afhankelijk van de aard en de omvang van de uitdaging, ben jij in staat om zelf in de lead te zijn voor de verandering. Ik heb veel ervaring met deze 3 thema’s, en heeft duurzame successen geboekt binnen verschillende organisaties:

 

Strategie-executie - Vage plannen omzetten naar concreet resultaat!

Om een organisatiestrategie waar te maken moet deze tastbaar worden. Consequente en eenduidige communicatie en een heldere doorvertaling van de doelen zijn hierbij cruciaal. Dit zorgt voor zingeving, richting en energie binnen de organisatie.  Lees meer... In de meeste organisaties ontbreekt het niet aan procedures en instrumenten die dit proces ondersteunen. Toch zijn er vaak blinde vlekken die een goede en doeltreffende strategie-executie in de weg staan. Ik help je in het aanscherpen van de organisatiestrategie en de strategische doelstelling, zodat deze concreet en beïnvloedbaar wordt voor iedereen. Want in een organisatie draagt iedere medewerker bij aan het behalen van de strategische doelen. Iedere medewerker doet ertoe!  Dit maakt dat niet alleen de betrokkenheid wordt verhoogd, maar ook dat de strategische doelen worden behaald.

Ontwerp veranderaanpak - Een goed ontwerp zorgt voor een duurzame verandering!

Samen met jou ontwerp ik graag de aanpak voor een verander-, ontwikkel- en cultuurprogramma, dat leidt naar een succesvolle transformatie.  Door de organisatie te zien als een zorgvuldig opgebouwd ecosysteem, kun je de beoogde verandering versterken en versnellen. Het ecosysteem bestaat uit zowel harde als zachte elementen die elkaar beïnvloeden in een verandering. Deze elementen breng ik in kaart en verweef ik in het ontwerp voor de veranderaanpak. Een integraal en consistente ontwerp van de veranderaanpak zorgt voor succes en meer verankering in het dagelijkse werk.

Performance behaviour - Beïnvloeding van gedrag leidt tot prestatieverbetering!

Ondanks dat de meeste teams sturen op kpi's, is er in de praktijk nog weinig oog voor het gedrag dat leidt naar goede prestaties. Terwijl het gedrag de meeste invloed heeft op een goede performance. Performance behaviour is zowel sturen op de juiste kpi's als op het gedrag van een team of een organisatie.  Het team heeft hiermee een middel in handen om effectief bij te sturen als dat noodzakelijk is of om nieuwe ideeën die leiden tot verbeteringen te genereren. Performance behaviour brengt niet alleen transparantie en plezier, het daagt mensen uit en stimuleert betrokkenheid en zelfsturing van een team. Ik help organisaties met het implementeren van performance behaviour door het geven van masterclasses voor leidinggevenden of voor zelfsturende autonome teams. 

goalsetting_edited_edited.jpg
bottom of page