ESCAPE ROOM LEARNING

voor

TEAMONTWIKKELING

 

Escape Room Learning is een leerzame, effectieve én uitdagende manier om binnen één dag je team te ontwikkelen richting een High Performing Team.

Bewezen managementtheorieën, technieken en leermethoden liggen ten grondslag aan onze Escape Room Learning.

 

Is jouw team in staat om de vijf sleutels voor succesvolle teams in handen te krijgen?

 

Wat is Escape Room Learning?

Het is een onvergetelijke leer- en ontwikkelervaring voor jouw team. Het heeft alle uitdagende kenmerken van de bekende Escape Room zoals spanning, tijdsdruk en mysterie.

 

Het unieke van onze Escape Room Learning is dat jouw team wordt uitgedaagd op team ontwikkelthema's en op werkgerelateerde zaken. Op deze wijze maakt jouw team kennis met de thema's die helpen om verder te ontwikkelen en groeien richting een high performing team. En dat gedurende één dag!

Wat kun je verwachten van de Escape Room Learning?

De dag start met een kennismaking en een korte toelichting op het programma. Daarna gaat jouw team de Escape Room in én de uitdaging aan om binnen de tijd de vijf sleutels voor succesvolle teams te vinden. Deze vijf sleutels staan symbool voor de inhoudelijke ontwikkelthema's en leiden uiteindelijk naar de code van de kluis. Wanneer de kluis is geopend en de ontsnapping is volbracht, ontvangt ieder teamlid een zeer waardevol en persoonlijk cadeau.

 

Na de ontsnapping bekijken we gezamenlijk beeldopnames terug die in de Escape Room zijn gemaakt. We analyseren en reflecteren op teamrollen en bespreken de zichtbare gedragspatronen binnen het team. Samen bepalen we de ontwikkelpunten om de onderlinge samenwerking verder te verbeteren.

 

Na de Escape Room en de reflectie volgt de inhoudelijke training en interactieve workshop. We behandelen de theorie achter de vijf thema’s die aan bod zijn gekomen in de Escape Room.  Op twee á drie thema's duiken we met elkaar de diepte in en vertalen deze naar jullie praktijk en dagelijks werk. Dit doen we aan de hand van opdrachten, cases en interactieve werkvormen zodat het geleerde direct kan worden toegepast.

Omdat we naast concrete handvatten ook focus willen bieden, bepalen we aan het einde van de dag de drie belangrijkste speerpunten waar jouw team in de komende weken mee aan de slag gaat. Waarna we de dag van Escape Room Learning op een energieke en inspirerende wijze gezamenlijk afsluiten.  

Aan het einde van de dag heeft jouw team relevante inzichten vergaard, kennis opgedaan, handvatten in handen én een concreet actieplan gemaakt om zich te ontwikkelen naar een High Performing team. 

 

Het is een dag vol energie, waarin goede verbinding tussen theorie en praktijk centraal staat, we gebruikmaken van blended learning technieken en waarin jouw team concreet richting krijgt naar een toekomst van verdere  ontwikkeling.

Escape Room Learning is altijd maatwerk!

Ieder team is uniek en heeft haar eigen uitdagingen. Daar willen wij een duurzame bijdrage aan leveren. Onze Escape Room Learning is daarom zó ontworpen dat we volledig kunnen inspringen op de ontwikkelbehoefte van jouw team.

 

Voorafgaand bepalen we tijdens een intakegesprek samen de meest relevante thema’s voor jouw team en stellen we de ontwikkelbehoefte vast. Op basis hiervan maken we een maatwerkprogramma om een onvergetelijke en leerzame dag voor jouw team te verzorgen.

 

Enkele voorbeelden van thema’s zijn;

 • Feedback en omgaan met onderlinge frustraties

 • Gedragspatronen, teamrollen en persoonlijkheden

 • Gezamenlijke ambities bepalen en behalen

 • Kortcyclisch sturen op beïnvloedbare kpi’s

 • Processen optimaliseren en ketensamenwerking

 • Verandermanagement en organisatieculturen

 • Omgaan met belemmerende overtuigingen

 • Time Management en prioriteren

 

Management theorieën, technieken en leermethoden

Ten grondslag aan de Escape Room Learning dag liggen bewezen management theorieën, technieken en leermethoden. De dag zelf wordt gefaciliteerd door ervaren organisatie-adviseurs en trainers.

 

Zo maken we gebruik van onder andere de leerstijlen van Kolb waardoor het voor  iedere deelnemer toegankelijk is. Het gedachtegoed van Harvard professor John Kotter passen we toe om de ontwikkeling binnen jouw team te stimuleren. De piramide van Patrick Lencioni geeft ons inzicht in hoe teams functioneren en hoe deze te verbeteren. Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) gebruiken we om gedragspatronen en individuele voorkeuren te herkennen.

 

Daarnaast gebruiken we nog tal van andere theorieën en praktische modellen zoals: Agile, Scrum en technieken vanuit de Lean Filosofie waardoor teams beter in staat zijn om hun resultaten zichtbaar te maken en te verbeteren. En om werkprocessen te optimaliseren en een mindset te creëren van continue verbeteren.        

De Escape Room Learning levert concrete resultaten op!

Wij zorgen voor een interactieve dag met toepasbare en bewezen theorieën die jouw team in staat stelt om te groeien en te ontwikkelen naar een High Performing Team. We hebben ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van organisaties en teams met als doel het verbeteren van hun prestaties en zorgen dat de organisatie een fijnere plek wordt om bij te werken. Dit maken we meetbaar en transparant!

 • Twee weken voorafgaand aan de Escape Room Learning dag voeren we een 0-meting uit aan de hand van een High Performing Team-Scan. 

 • Twee dagen na de Escape Room Learning dag vindt de 1-meting plaats. 

 • Twee maanden na de Escape Room Learning dag vindt de laatste meting plaats. Dit geeft concreet het resultaat weer van de opbrengsten uit de Escape Room Learning dag voor jouw team.

Locatie

We zijn gevestigd in het hart van ons land aan de rand van Utrecht. In slechts 3 minuten vanaf de snelweg A2 te bereiken en voldoende parkeergelegenheid. Naast de vaste Escape Room hebben we een lichte en ruime trainingsruimte genaamd de "werkplaats". 

Daarnaast is het ook mogelijk om de Escape Room Challenge bij jullie op lokatie te verzorgen.

Interesse of meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Escape Room Learning voor jouw organisatie? Neem dan contact op of kijk op www.escaperoomlearning.nl

 

Een Escape Room Learning volledig op maat?

Een Escape Room Learning op maat voor jouw organisatie?

Wil je een eigen Escape Room Learning speciaal voor jullie organisatie? Dat kan!

 

Alle Escape Rooms Learning worden volledig op maat gemaakt met Design Thinking. We verbinden vorm, organisatiedoelstellingen, dilemma’s en concrete werkinhoud aan de opdrachten die de deelnemers moeten uitvoeren. Zo sluit de ‘vorm en inhoud’ optimaal aan bij de leerdoelstellingen. 

Waarvoor kun je Escape Room Learning inzetten?

Doordat het altijd maatwerk is, zijn de mogelijkheden eindeloos. Of het nu gaat om;

 • het doorleven van de nieuwe organisatiestrategie

 • beeldvorming en toepasbaarheid van kernwaarden

 • een kick-off van een LEAN, Agile of ander veranderprogramma

 • het blootleggen van prangende thema’s rondom samenwerking, het kan allemaal!

De Escape Room Learning is portable en in te zetten op bijna iedere locatie. Daarnaast is het ook mogelijk om een vaste Escape Room Learning ruimte te ontwikkelen. 

Interesse of meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Escape Room Learning voor jouw organisatie? Neem dan contact op. Ik kijk ernaar uit om met je te sparren en om samen de mogelijkheden te verkennen.